Ο καιρός (κάντε κλικ)

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

To «κακό» χέρι προσφέρει ψυχραιμία

Αν είστε δεξιόχειρες και έχετε νεύρα χρησιμοποιήστε το… αριστερό χέρι για να ηρεμήσετε.
Aν έχετε νεύρα, γυρίστε το κουταλάκι με το «κακό» χέρι σας και ίσως ηρεμήσετε.
Λονδίνο 
Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι ένας πολύ απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσει κάποιος είναι να χρησιμοποιεί το «κακό» του χέρι. Κάποιος που έχει νεύρα λοιπόν και είναι δεξιόχειρας το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να φτιάξει ένα τσάι και στη συνέχεια για λίγη ώρα να γυρίζει το κουταλάκι στο φλιτζάνι με το αριστερό χέρι του. Το ίδιο θα συμβεί φυσικά οτιδήποτε και αν κάνει με το «κακό» του χέρι, όπως το να ανοίξει μια πόρτα ή να παίξει με το ποντίκι του υπολογιστή.
«Κακό» χέρι, καλή ψυχολογία
«Το να εκπαιδεύεται κάποιος στο να χρησιμοποιεί το ‘κακό’ χέρι του φαίνεται ότι βοηθά στη διατήρηση του αυτοελέχου» υποστηρίζει ο Τόμας Ντένσον, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Σύμφωνα με τους ερευνητές,  δύο εβδομάδες... εκπαίδευσης του «κακού» χεριού είναι αρκετές για να μάθει κάποιος να το χρησιμοποιεί.
Στα πειράματα που έκαναν οι ειδικοί, η χρήση του «κακού« χεριού έδειξε ότι περιορίζει την τάση που έχει κάποιος να ενεργεί παρορμητικά ή επιθετικά. Οπως αναφέρουν, αν κάποιος εργάζεται σε ένα περιβάλλον που υπάρχει έντονο στρες και περίεργο «κλίμα», το να χρησιμοποιεί το «κακό» χέρι του (π.χ να χρησιμοποιεί με το «κακό» χέρι το ποντίκι του υπολογιστή) θα τον διατηρεί σε μια ήρεμη ψυχική κατάσταση ώστε να μην ξεσπάει και να μην τσακώνεται με τους συναδέλφους του. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Directions of Psychological Science».

Πηγή: http://www.tovima.gr

Θοδωρής Λαΐνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...